14. října 2016

Power BI – Alerty

Dnešní rychlo blog je o tom, jak nastavit alerty v Power BI service. Jedná se o celkem užitečnou funkci. Představte si, že chcete být upozorněni, pokud číslo/KPI (klíčový ukazatel businessu) přesáhne nějakou kritickou hodnotu. Alert je přesně to. Daty řízená notifikace, která Vás upozorní ve web service, mobilní aplikaci či dokonce emailem.
Nastavuje se v Dashboardu a funguje na 3 typy dlaždic (Tiles). A to karta (Card), KPI, Gauge (tachometr) stejně jako zleva na obrázku.
Nastavení je jednoduché. Kliknete na trojtečku v pravém horním rohu dlaždice. Rozbalí se následující možnosti a ikonka se zvonečkem.
Následně můžete přidat pravidlo, zda chcete kontrolovat, pokud hodnota vyroste nad/klesne pod definovanou hranici. Stejně jako frekvenci kontroly denně/po hodině.
Hlídací pes je nastaven, teď stačí čekat až se zakousne. Takhkle vypadá zakousnutý do emailu.
Zakousnutý do web service.
A takhle na mobilní aplikaci
Závěr:
Alerty jsou určitě užitečná funkce. Hlídací pes, který hlídá a zaštěká, pokud se klíčový ukazatel byznysu dostane přes kritickou hranici. V porovnání verze zdarma vs placená jsem se nedočetl, že by Alerty byly pouze v placené verzi. Nicméně neměl jsem tohle možnost zatím vyzkoušet. V režimu import fungovaly alerty bez problémů. V době psaní článku testuji, zda bude reagovat i přes živé připojení proti SSAS Multidimensional. Napíšu sem poté krátkou aktualizaci. Tuším, že by mohl mít problém v tomto případě kvůli kontextu impersonace. Zatím dvě hodiny nic nepřichází

Žádné komentáře:

Okomentovat