3. února 2016

Power BI – Veřejné sdílení reportů

Máte nějaká data, která byste chtěli veřejně sdílet s obchodními partnery, nebo potenciálními zákazníky? Chtěli byste umístit interaktivní report na webovou stránku? Je to tak, Power BI reporty jdou sdílet veřejně na webu. Nedávno na různých sociálních sítích koloval dotazník, jak bychom si sdílení Power BI reportů na venek představovali a dnes jsme se dočkali první Preview verze.
Jak to funguje
V Power BI portálu u reportu v rozbalovacím menu vyberete menu File – Publish to web
Zvolíte create Embed code, poté publish
Vygeneruje se kód, který můžete vložit do mailu a kód pro umístění v rámci webové stránky včetně volby velikosti.
Link do mailu se nezobrazuje jako příloha, ale po kliknutí se bez nutnosti přihlásit do Power BI portálu otevře v prohlížeči. Zde se můžete podívat na můj 30 minutový výtvor nad kurzovním lístkem ČNB. Škoda, že zdroj Web přímo neumožňuje pravidelné aktualizace :(
Iframe pro zobrazení na webové stránce se zobrazí jako součást webové stránky, takže pokud mi to blogger dovolí, tady to je :)
Kód
<iframe width="800" height="600" src="https://app.powerbi.com/view?r=eyJrIjoiMzM3ODFhMWYtMjRkYi00ZDk3LWJlMDktYTBkNWI0YjYzMzBlIiwidCI6ImIyNWQxMTNlLTM3MTctNGEwZi1iMjAxLTFjYjlhMTMxOWEyNyIsImMiOjh9" frameborder="0"></iframe>

Report

Závěr

Ať pracujete pro komerční organizaci, státní správu, jste nezisková organizace, nebo jen píšete blog jako já. Vystavit report ke shlédnutí masám se může hodit. Já osobně s touto funkcí mám velké plány.

Žádné komentáře:

Okomentovat