17. srpna 2018

SQL Server Bootcamp 2018


15-16.8 v Brně proběhnul SQL Server Bootcamp. Konference pro lidi pracující s SQL Serverem, Power BI a dalšími datovými technologiemi z dílny Microsoftu. Děkuji všem účastníkům, sponzorům a dobrovolníkům z WUGu za skvělou akci. Bylo mi potěšením odpřednášet 4 témata.
Úvod do Business Intelligence světa a žargonu v přednášce BI pro ne BI lidi.
Dále moje posbírané „Best Practices“ pro Power BI v přednášce „Power BI Best Practices“.
Metody připojení použitelné v Power BI jsem rozebral v přednášce „Power BI Import dat, živé připojení a kompozitní modely“ Zde jsem chtěl hlavně představit nové kompozitní modely, o kterých jsem psal článek zde:
Uzavřel jsem technicky lehcé náročnější, ale snad přehlednou formou vysvětlený „Dynamický partitioning OLAP kostek s použitím SSIS“ Zde se jednalo o popis reálného problému z práce, který se ale může určitě hodit více lidem. Principy probrané v přednášce se věřím mohou hodit mnohým.
Slíbil jsem, že se podělím o prezentace a solution z poslední přednášky pro partitioning OLAPů. Slíbené materiály najdete zde
Jakmile budou k dispozici záznamy přednášek, dám vědět v samostatném článku.
Přeji pěkný víkend



2 komentáře:

  1. Dobrý den, přednášky nejdou stahovat. LH

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, to je divné. Zkoušel jsem to v inkognito okně (abych vyloučil případné problémy s tím, že já práva mám a Vy ne) a jede mi to bez problémů. Jen že se nenačetl náhled. Jinak by materiály měly být už i na stránkách WUGu. Kdyžtak dejte ještě vědět

    OdpovědětVymazat